9.11.2011 г., 11:53 ч.

Есен 

  Поезия » Друга
521 0 4

Есен

 

 

Есен е, красива, цветна,

навсякъде ухае на любов,

есен е, така прекрасна,

обичан наш сезон.

Есен е, листата падат,

разпиляват се по безкрайната земя,

така ефирни с вятъра играят,

като мънички деца.

Есен е, така незабравима,

разтваря обятията си  за нас,

обгръща ни с  цветната си пелерина,

пренасяйки ни  в своя шарен свят.

Есен е, сезонът на мечтите, 

цветни, като багри на дъга,

те изнасят ни във висините

отвъд простора чист и бял.

Есен е, кой не я обича?

Дарява ни с  последния си лъч на топлина,

но като всяка минала година си отива,

проправяйки път на зимата и на студа!

 

© fervor Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красиво стихче за есента.Поздрав Ели,отново харесах!
  • Много ми допада,прекрасно си го написала!Сърдечен поздрав!
  • Така е прав си.Просто в бързината съм пропуснала една буква.Благодаря!
  • Принципно "проправя" път, не само го поправя. Нещо като бате Бойко.
Предложения
: ??:??