Есен
Есен е, красива, цветна,
навсякъде ухае на любов,
есен е, така прекрасна,
обичан наш сезон.
Есен е, листата падат,
разпиляват се по безкрайната земя,
така ефирни с вятъра играят,
като мънички деца.
Есен е, така незабравима,
разтваря обятията си за нас,
обгръща ни с цветната си пелерина,
пренасяйки ни в своя шарен свят.
Есен е, сезонът на мечтите,
цветни, като багри на дъга,
те изнасят ни във висините
отвъд простора чист и бял.
Есен е, кой не я обича?
Дарява ни с последния си лъч на топлина,
но като всяка минала година си отива,
проправяйки път на зимата и на студа!
© fervor Todos los derechos reservados