27.09.2022 г., 19:38 ч.

Есен 2022 г. 

  Поезия
734 0 2

ЕСЕН 2022 г.
Румяна Маринова

Красива до болка
като детска рисунка.
В живопис талантлива
превръщаш света.
Пейзажи, натюрморти,
цветни феерии,
рисува твойта
меланхолична душа.

Платно и палитра
за теб е природата,
тихо притихнала
под хладния дъжд.

Жълто си взела от минзухарите есенни,
от дюлите зрели, малки слънца.
Сините сливи на небето приличат.
Тиквите греят с оранжева светлина.
Кафяви са мушмулите в нашия двор,
и пъстри листата на всяко дърво.
Слънчогледите вече
са свели глава
с черни очи като срамежлива девойка.
Гроздове зрели – сълзи – кехлибар,
къпини и дренки червени.

Добавят твойта богата палитра.

© Румяна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??