2.09.2011 г., 22:50 ч.

Есен 

  Поезия » За деца
3996 0 29

Повя лекият ветрец,

жълти и оранжеви листа,

паяче се спуска по конец,

носещо следа от Есента.

 

Забързаха се птиците на път,

Мечо се прозява, идва дрямка,

катеричка търси своят кът -

нали си е добра стопанка.

 

Ще дойде и ситният дъждец,

за да полее корените на земята,

ще се скрие малкият щурец

в нежната обвивка на полята.

 

Песента си мелодична ще засвири,

за да топли нашите сърца,

а приятелите - мравките грижливи -

ще събират за зимата храна.

 

От Балкана ще се носи ехо:

"Идва полъхът на Есента,

Лято мило и копнежно,

ще дойдеш пак след Пролетта."

 

© Елeна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??