23.06.2014 г., 22:38 ч.

Есен 

  Поезия » Бели стихове
364 0 0

           ЕСЕН

 

Ще остарея като есента,

с величие на багрите ù огнени.

С натежали от любов листа

отронени като дните от живота ми.

Скрила толкоз топлина,

която съм откраднала от залеза,

в последен листопаден танц ще се въртя

с порива на вятъра.

Стаила толкова въздишки

и мъдра като таз земя,

посипана с палитра от листа.

Ще остарея като есента.

Последния ù топъл дъх на теб ще посветя!

Ц. Тодорова

 

© Цонито Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??