Слънцето грее високо в небето
със своите есенни лъчи.
Галещо птици, дървета
и силно блести, и блести.
Под него, на старата лодка,
излегнал се весел моряк,
свирукащ си песен потайна
и пуши лулата си пак.
Морето сияе, играе
с есенните, златни лъчи
и нейде чайки играят
детски, лудешки игри.
© Светлана Сотирова Всички права запазени