Жълти листа разпилени,
мокри алеи след дъжд,
сякаш са късно знамение,
че есен дойде изведнъж.
Ябълки златни се ронят,
люлеят се круши зелени,
а ние часовникът гоним,
по своему отчуждени.
Защото лошо предчувствие
е обзело всеки от нас.
Скръбното слънце напуска ни,
за да ни хване бездушният мраз.
2000
© Хел Всички права запазени