17.02.2021 г., 16:14 ч.

Есен 

  Поезия » Пейзажна
184 1 3

 

Есен

 

Със огънатите клони

в зрялата си красота,

в кръговрата от сезони

тържествува есента...

 

Със лозята натежали,

в сладостта на всеки грозд,

и с берачките запяли –

и със всеки вдигнат тост...

 

А с промяната в листата -

есенната красота

се пренася и в гората,

и във полските цветя.

 

Вятърът е тук – частица

в есената красота,

но без прелетните птици

тъжно-тихо е сега...

 

Той не може да замести

птиците във песента

нищо, че опитва често

да завири на листа́...

 

... Изведнъж от хоризонта

дъжд нечакан завали́ –

малко хладен да напомни

предстоящите мъгли

 

и това, че красотата

преходна е на света,

а оттатък необята

дебне зимна красота...

 

... В смайващата елегичност

властваща из есента –

възприемам романтично

даже и Преходността!...

 

17.02.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??