9.10.2022 г., 9:22 ч.  

Есен 

  Поезия » Любовна
641 0 2

 

 

Земята пак покрита с листа,

а слънцето унило се разхожда

небето е окъпано в облаци сега

и вятър духа, и косатата ти разрошва.

 

 

На твоето лице отново слънце грее

усмихваш се доволна и щастлива,

есен е и есента ни пее

песен за морето диво,

което се бунтува в прибоя, че зима идва,

а аз се радвам, че до мен си и  си моя,

за мен света върти се.

 

 

А ти притихнала до мен, на рамото ми сгушена

в небето вперила очи, се радваш ти на този миг уютен

 

И не е важно, че е есен животът е красив,

когато си с любим човек сред птича песен в парка и любовта те прави жив.

© Георги Пенчев Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Ще откриете, че животът все още си заслужава, ако просто се усмихнете »

37 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??