12.10.2011 г., 18:26 ч.

Есен - 6 

  Поезия » Пейзажна
637 0 2

ЕСЕН - 6

1.
Листата падат –
умиращи сърца,
докоснати от любовта на есента.
Листата светещи от злато –
умиращи мечти на лятото.

2.
Листата чуват пак
зова на майката земя.
Не могат да му устоят –
така е властен той и непреклонен.

3.
Пълзи мъглата по Черешов дял.
И виждам как гората по ръба на хребета
с повдигната яка посреща
проточения вой на есенния вятър.


4.
Вратите шарени на есента
широко са отворени.
През тях вихрушки листопадни
нахлуват шумно в светлия ми ден
и носят есенните аромати –
напомнят позабравени неща.

5.
Листата капят
и ръкопляскат с позлатени длани, изумени
от майсторката-есен, сътворила
невероятните си пъстри чудеса.





© Иван Хаджидимитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??