30.01.2014 г., 18:18 ч.

Есен е дошла 

  Поезия » Пейзажна
378 0 0

Как тихичко си капеха листата
и клончетата шушнеха навън,

а аз седях си кротко пред вратата

и слушах вятърния звън.

 

А там отпред в далечината

бушуваха се речните вълни,

по моста тичаха децата,

защото почва да вали. 

 

Дойдоха облаците черни,

небето сипе капки дъжд,

а Господ, сякаш смръщил вежди,

наказва ни за гряха чужд.

 

Но ето, че Земята пак утихна

и слънцето отново заблестя,

небето леко се усмихна 

и каза ни, че пролет е дошла!

© Цветозара Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??