5.09.2019 г., 15:09 ч.

Есен гроздозрейна... (експромт) 

  Поезия » Пейзажна
274 0 0

Есен гроздозрейна...

(експромт)

 

Есен моя, есен!...

Есен гроздозрейна -

ти ли се усмихна,

слънчоглед ли грейна!...

 

Вятър от гората ли -

с лятната засу́ха -

слязал из полята

цяла нощ ще духа!...

 

Облак ли суетно

чак от хоризонта,

мъкне се в небето -

за да ми напомня,

 

че мъглите също

с дъжд и с много влага

в Есента се връщат...

И не се отлага!...

 

Есен пъстродре́ха,

Есен златоко́са:

пак като уте́ха –

ще́ ли дойдеш боса?...

 

...Аз ще те посрещна

радостно по пътя:

хладна и гореща –

те очаквам Скъпа!...

 

05.09.2019.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??