7.04.2015 г., 21:18 ч.  

Есен като залеза последна 

  Поезия » Философска
342 0 0

ЕСЕН КАТО ЗАЛЕЗА ПОСЛЕДНА

 

И  Есента  понякога  за теб  последна,

не можеш винаги да разбереш!?

Различно може тя към тебе да посегне

И ти фаталната, да  понесеш!

 

О, не тъгувай ти за миналото време,

и тежестта понесана от  теб.

На края Краят  всичкото ще ти отнеме

и със метлата си  и теб ще  отмете!

 

Тъгуваш  истински, че малко ти остава...

И други хора идват подир теб.

А първенството си на други ти не даваш,

и зависта във тебе зарасте!

 

Дори на близките си почваш да завиждаш,

за силата, която в тях кипи.

Със своята немощ  ти храбро се сражаващ,

 И с  Времето, което се топи...

 

О, ти си бил и вече няма да те има.

С отворени очи ли си вървял!

Във радости и скърби си живял за трима,

или си мислиш,че не си успял...

 

И, че живота ти, като стрела е минал.

И, че в живота малко си видял.

И много цености в живота ти си сринал!

И като просек, просешки си спрял!

  01.10.2014г. Драгойново

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??