27.10.2024 г., 11:29 ч.

Есен край морето 

  Поезия » Пейзажна
69 1 0

Есенно утро. Очаквани мигове –
глътка надежда, стрък светлина;
мъдра решителност, море от желания.
Изгрява в небето цветна дъга.

 

Мокри алеи се стичат към плажа.
Търкаля се времето по стария мост.
Закъснели смокини помахват на ятото,
отнасящо лятото нейде далеч...

 

Във детска шепа есенно листо
и кестен – смешна икебана.
Цигулка нежно вечерта
на мелодия косите разпилява...

© Радослава Антонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??