19.11.2012 г., 21:33 ч.  

Есен палитрена 

  Поезия » За деца
707 0 10

Есен палитрена грейна в гората.

Тайно напръска с боички листата.

Втъкна във клоните златен конец.

Вплете короните в шарен венец.

 

Слънчо зад облаци сиви надникна,

с лъч закачлив от небето намигна.

Ласкаво, с обич прегърна земята,

песен приспивна запя на цветята.

 

Ето рекичката, таз бърборана,

палаво дива в коритото стана,

хукна със вятъра през дефилето,

клони понесла на път към морето.

 

Есен палитрена в пъстра премяна,

в нас остани все такава засмяна.

Нека усмивката дълго я има,

нищо че чука на прага ни зима!

 

 

 

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??