7.10.2018 г., 23:37 ч.

Есен русокоса 

  Поезия
1072 5 21

Есен! Есен русокоса!

Знойна дама, жадна за любов!

С нежност скрита във очите!

Във сърцето носиш благослов!

Не си нахална! Безпардонна!

Носиш харизма благородна.

Готова си да прегърнеш! Да гостиш...

С майчина благост всичко да простиш.

Като майчица сиротна, премела си прага,

приготвила си  гозбица блага,

постлала си шарена черга

и чакаш гости далечни и морни.

Деца и внуци, роднини безбройни,

Пръснали се по земи неизбродни...

Накрая, на прага уютен ще спре

пътник весел, с уморени нозе.

Ще разтърси побелели коси

и всичко в сняг ще украси.

Ще целуне дамската ръка,

ще прегърне уморените ти рамена

и ще те загърне с скрежна пелена.

Да! Зимата ще те приспи

с разкази за пролетните дни.

 

 

© Маргарита Ангелова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Моя златна есен »

9 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??