19.02.2008 г., 22:51 ч.

Есенен дъжд 

  Поезия
419 0 2
Жълтее на двора старата дюля
и ронят се лист подир лист.
Студеният вятър ги яростно брули,
отнася из въздуха чист.

Небето е мрачно, надвиснало ниско,
а вятърът вече спря да шуми,
но ето, че нещо започва да плиска -
дъжд есенен тихо ръми.

От моята стряха навън аз видях
дъждецът как гони едни минувачи.
За миг те се спират под моята стряха
и още по-силно започват да крачат.

© Василена Т Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасна есенна картина, красота!!!
    АПЛОДИСМЕНТИ!!!
  • Прекрасен стих!Есенна красота!Поздрав!
Предложения
: ??:??