Топъл, красив, благодатен
излива се есенен дъжд.
Чист, пороен, и златен
светът става друг изведнъж.
И охрите багри на есен
правят живота игрив,
макар и често нелесен
го карат да бъде красив...
Тежките капки изпращат
на лятото знойните дни,
от тях във себе си хващат
последните летни мечти...
© Мартин Всички права запазени