10.11.2006 г., 10:48 ч.

Есенен град 

  Поезия
1081 0 6
Есенен град е. Гори листопаден.
Витоша цялата в рани от студ.
Гола до бяло над разрушения град,
над тъмните сенки на чуждия труд.
Град е на сенки, сред димни завеси,
макови спомени от нейде донесли.

Есенен град е. Гори листопад.
Витоша цялата в залезни рани,
надвисва в червено пожарния град.
Здрачът откъсва сенки от сгради -
почти са човешки и плъзват навред.
Залез в очите студен като лед.

© Димитър Ганчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??