26.09.2024 г., 12:52 ч.  

Есенен натюрморт 

  Поезия » Пейзажна
111 0 0

С усмивка, с поглед замечтан

пристъпвам по полята – към звездите.

Последен слънчоглед – залог отбран

и вече есенни са ми мечтите.

 

От коша с гроздове и дюли

намигват орехи и лешници.

Дали от есента сме чули,

че има на света и грешници?

 

Последни птиците отлитат.

А слънцето дали ще се покаже?

И помежду си хората се питат –

със мрак ли зимата ще ни накаже?

© Bo Boteva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??