7.10.2023 г., 8:50 ч.

Есенен триптих 

  Поезия » Гражданска
117 0 0

Есенен триптих

 

Гадно време. Дъжд, мъгла.

Студ. Човешка суета.

Всеки нос забил в земята

с празен поглед в мрачината.

 

Мрачно време. Сивота.

Хора. Тротоар. Тълпа

Фарове. Поток коли.

Бизнес. Работа. Пари.

 

После дом, уют, деца.

Миг красив до сутринта.

Утро. Тротоар. Тълпа.

О, човешка суета!

 

Ден след ден живот, мечти.

Болка, радост и сълзи.

Тъй реди се този ред

от преди и за напред!

 

06.10.2023 г.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??