28.11.2018 г., 7:55 ч.

Есенен залез 

  Поезия » Гражданска
319 0 0



Дори в тези студени есенни дни,
залезът плахо протяга гореща ръка.
Докосва ни нежно, да не изгори,
замръзнали от тишината сърца.

А тук, на земята, е гъста мъгла,
толкова гъста, чак непрогледна.
Наблизо не виждаме и любовта,
а всяка обич за нас е последна.

А залезът, верен, човека прегръща,
приспива града с приказна песен.
Леда в топлина, с усмивка превръща,
сякаш е лято, а знам, че е есен.

Явор Перфанов
26.11.2018
Г.Оряховица

:)

© Явор Перфанов Всички права запазени

2018

 

 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??