25.10.2022 г., 9:26 ч.

Есенна импресия 

  Поезия » Бели стихове
716 1 4

Диви патици
по алеята в парка
пристъпват...
Толкова много са,
приличат 
на кутия с живи играчки,
от тези, които се клатушкат,
шарени и важни...
Аз им давам път,
забързани са към езерото.
Някои летят,
като есенни листа с криле...
И си говорят,
шумни и пляскащи,
на своя си,
патешки език.
Може би правят ритуал
за довиждане,
преди да поемат на юг.
Едно групово състезание 
по плуване,
една весела регата с човки и плавници,
една обща прегръдка,
за да усетят още веднъж
вибрациите на езерото,
да се плъзгат
по огледалото му,
да докосват водата му,
да му обещаят,
че ще се завърнат...

 

 

Деси Цветкова

© Daisy Tsvete Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви, мили дами, за хубавите думи 🌷
  • Много хубаво.Тук в нашата река има много красиви гъски.Издават много шум когата видят някого с пазарска чанта, защото им хвърлят лакомства.Хареса ми!
  • Хубаво е, картината се появи пед очите ми!
  • По действителна случка в парк Сен Пиер в Брюксел
Предложения
: ??:??