21.10.2017 г., 23:31 ч.  

Есенна картина 

  Поезия » Друга
576 1 7

                                                 Есенна картина

 

С различни цветове се оцвети гората,

в преливащи багри промени се и планината!

Една есенна картина многоцветна, богата.

Трактор работи, виждам в полята,

разорава и засажда земята богата.

Зърното за хляба се засажда сега,

ще презимува и ще покълне пролетта.

Вървя по красив килим от листа,

към селцето сгушено в планина.

Отивам да видя близките си,рода,

там ме чакат мойта майка и моят баща!

Там ме посрещат с усмивка на уста,

Ще усетя чистият въздух на борова гора

и малката  рекичка, и спомена за някога!

Когато бяхме малки, палави деца,

Ще се отпусне и успокой моята душа,

сред природата, сред есенна картина една!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??