30.10.2008 г., 19:34 ч.

Есенна песен 

  Поезия » Любовна
711 0 7

ЕСЕННА ПЕСЕН

 

Такава тиха есен!
А през мене
прелитат мълнии,
препускат урагани...
Очите се затварят
уморени,
душата ближе
пресните си рани. 

Такава топла есен!
А сърцето,
сковано в студ,
неистово трепери...
И дяволската
ледена вендета
към мислите ми
бясно се катери. 

Такава кратка есен!
А безкрайни
се нижат дни и нощи –
с плач и песен...
Земята ни открива
свойте тайни...
едва, когато
дойде наш`та есен...

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??