21.09.2021 г., 10:24 ч.

Есенна щастливост 

  Поезия
398 3 9

Не го чета сезона в мрачно сиво,

че буквите са бледи, не личат

и мойта дребна есенна щастливост

мъглата плесва с най-щастлив печат.

 

Усещам, че я дразня и унива,

макар че ежи се със сив поток,

наесен се събуждам в цветно диво,

а сивото расте, но в кратък срок.

 

Расте навън, навътре – забранено,

че цветната флотилия блести

и всички цветове са наредени

в щастлив и скромен, още топъл стих.

 

© Милена Френкева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??