30.10.2009 г., 13:07 ч.

Есенна тъга 

  Поезия
779 0 6

   

Улица, осеяна с листа,

вървят минувачи.

Свири уличен музикант,

акордеонът плаче.

 

Музиката натъжава

както есента.

Листа бавно капят

в такт с песента.

 

Рано слънцето залязва,

нещо си отива.

Акордеонът свири

песен тъжна и красива.

 

Свири, музиканте,

нещо си отива.

След златокоса есен

идва мрак и зима.

 

 

 

 

© Лилия Нейкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??