29.10.2018 г., 11:01 ч.

Есенни конфети 

  Поезия » За деца
855 1 2

Есенни конфети

~ детско ~

 

Днес кълвачът от дървото

чука, чука, чука…

После свирна той с листото:

- Хайде, всички – тука!

Есента е долетяла

с Бабиното лято

и света ни е заляла

с шареното злато.

Къса листи от дървета,

а те тичат, тичат…

по пътеки и дерета

цветни песни сричат.

 

Гонят ги децата малки –

сякаш са ракети!

А листата – залъгалки –

сякаш са конфети!

 

Автор: Величка Николова – Литатру

© Величка Богданова - Литатру Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Моя златна есен »

16 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??