7.11.2013 г., 23:27 ч.

Есенни магии 

  Поезия » Пейзажна
759 0 3


Накичила се още в утринта 
с най-тънката сребристобяла дреха,
пристига феята на есента
и гизди със слана треви, дървета.

И те искрят под нейния воал…
Замръзнали усмивки се люлеят.
Но тази красотата като кинжал
пробола е телата им… Немеят...

И ние онемяваме със тях… 
Щом слънчевият лъч стопи сланата –
отронили телата, те летят
надолу… към смъртта си на земята…

Красива смърт! Обичам есента.
Магията ù носи ми утеха…
Но някой ден ако се преродя,
ще стана лист от есенната дреха.

© Нели Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??