6.12.2017 г., 0:56 ч.

Есенни напеви 

  Поезия » Пейзажна
476 0 2

           Есенни напеви

      Падат есенни листа,

      вятър лудо ги пилее,

      вредом стеле се мъгла,

      а душата ми копнее...

           Как се случи бързо пак,

           лятото да си отиде

           като някой бързи влак –

           яхнал релси. Закъде ли?

      Есента с наметка пъстра

      бърза с кошница в ръката,

      да събере плодовете,

      що родила е земята.

            Скоро зимата ще чукне

            с дълга ледена тояжка

            и ще стисне в лед реката,

            и гората, и полята...

      Но пък пухкави снежинки 

      ще западат от небето

      и във весел танц ще грабнат

      и душата, и сърцето.

 

                           П. Иванова             

 

© Павлина Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??