13.03.2018 г., 15:34 ч.  

Есенно 

  Поезия » Гражданска
510 0 2

Есенно

 

Аз пиша есенно,

с боички рисувам,

живота обличам,

във пъстра палитра.

Цветовете улавям,

от вятър понесени,

плискат се в стъклата,

дъждовните капки унесени.

Жълтото, цвят на мъдростта,

узрял плод на старо дърво,

жита прегорели,

слънчогледи уморени!

Примесвам жълто с кафяво,

като пръстта,

намокрена след дъжд!

Ухае  въздухът на гроздобер

смокинов вкус на карамел.

Сладкото в бурканчето, изядено е!

Не може есен без пожар,

без огнените залези,

страстта на старо вино,

и огън в камина да гори.

С тихи стъпки приближава

нейно величество Есента

и стъпки след себе си оставя!

 

Бонка Василева

Малага

© Бонка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??