23.09.2018 г., 10:14 ч.  

Есенно 

  Поезия
351 1 1

Оголи си полето рамената,

а планината сложи бял калпак.

Разстели пъстра черга на земята,

да тича вятъра като хлапак.

 

Затропаха бурканите със сладко,

на есента  - добрия урожай,

че лятото бе знойно, ала кратко,

а още е далече месец Май.

 

Паважа е със сивите обувки.

Небето  забради се със мъгли.

И слънце се показва. Но напук ли,

не ще да топли. Нито грам дори.

 

Тополите за зимен сън се глАсят,

свалиха си зелените очи.

Нощта щурците вече не огласят.

Тревата кафенее и мълчи.

 

В очакване сме после да е бяло -

като картина зимна. И дано

Природата да метне одеяло

от много снежно, пухкаво сребро.

 

© Деа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??