27.10.2010 г., 12:40 ч.

Есенно ми е... 

  Поезия » Пейзажна
516 0 0

Есенно ми е...

 

 

Нанизаните кръпки по асфалта
и от масло засъхнали петна.
Зашит е сякаш булеварда,
навлечен в дрипави листа.
Есенно ми е...
Дочувам ревове трамвайни
и писъци на искащи деца.
По тротоарите безкрайни
се скитат просещи лица.
Есенно ми е...
Бездомна лудост ме обхваща
и автобусно тъпча се с храна,
дали с билет, или правостояща,
това е трудно да реша.
Есенно ми е...
И няма пролетно да стане,
а зимата отново ще проспя.
За лятото надежди празни
не смятам вече да тая.

© Десислава Живкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??