Родена съм в студени води от пенливите морски вълни
в ранните есенни дни.
Родена съм златна в листата на септемврийски гори,
изпращаща лятото в последните дни.
Родена съм през циганско лято,затова съм пълна с вини.
Затова съм меланхолична в сърцето, за отминали нощи и отминали дни.
Затова съм тежка в мечтите, а викна ли - небето ехти.
И затова съм смела в очите (пречистени с пясък, златни очи).
Аз съм есенна рожба с дълги коси,
покрити с цвета на септемврийските дни .
Аз съм есенна рожба....и как ми личи
© Натали П. Всички права запазени