2.10.2019 г., 7:49 ч.

Есента... 

  Поезия » Пейзажна
987 3 3

"Есента, последната и най-прекрасна усмивка на годината" - Уилям Бриянт

 

Есента ни е тука - топла, тиха и ведра,

из недрата подбрала сетни дарове щедри;

плодни земни потоци - да узреят житата,

багрилата от залези - да нашари гората.

 

Изпод шумата цветна, като пролет назаем,

минзухарът се връща в кръговрата безкраен,

редом с галени астри и куп хризантеми,

с аромат на смокини и узрели бадеми.

 

Кестен, сгушен уютно под ежова шуба,

орех, скрил се да зрее в костелива коруба,

натежалото грозде, пълно с вино омайно...

Есента ни усмихва с  ароматна безкрайност.

© Калина калина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??