18.11.2007 г., 19:44 ч.

Ескиз 

  Поезия » Философска
578 0 7
Огнището е важно място във всяка къща,
да знаеш огън, че те среща, щом се връщаш.
От прашен път, измолил себе си, приседнал
до Божака, с тютюна и с медното джезве.
Комин се застроява още от основите,
миросан с пъпки дрянови за здраве и късмет.
И бъдника от дъб ще го възправим косо,
до ръжена, с който разриваме искряща жар.
По пепелта й сива ще гадаем и предричаме,
от злите сили ще ни пази, както свят олтар.

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??