22.03.2016 г., 21:25 ч.

Пролет пак е! 

  Поезия » За деца, Философска
498 0 0

Ето, ето! - Пролет пак е! -

Прелест чудновата!

Ето, ето! - Мил и драг е

Слънчо в синевата!

 

Ето, ето! - Разцъфтяват

храсти и дръвчета!

И горѝ се пременяват,

и южнякът шета!

 

Умилѐна, през сълзѝ се

Баба Марта с нас разделя.

Бабо Марто, усмихнѝ се! -

Знаем твоята повеля -

 

за да сме добри деца,

да си в нашите сърца!

 

И щом дойдеш подир зима,

мартенички пак дарявай,

и земята ни любима

с щастие обогатявай!

 

 

 

 

 

 

 

© Стоян Минев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??