Ето ме!
Цяла. Пред теб стоя,
с туптящо окървавено сърце.
Изгарящо в огъня.
Ето ме!
До теб догарям,
воюваща с проклетото време.
С дни, часове, минути отмерени в грамове.
Ето ме!
Тук, както в първия ден.
Няма разкъсване,
а сиво, студено предверие.
Ето ме!
В плашеща тъмнина.
Само при мен остани!
И с хазарта е свършено.
Победена смъртта ще отстъпи!
© Василка Ябанджиева Всички права запазени