24.09.2023 г., 9:20 ч.

Евала 

  Поезия
149 0 0

 

 

Евала

 

Евала път означава.

Хвали те някой и те благославя.

Да вървиш по пътя свой.

Одобрява твоя път. Ура

 

Казава все едно - продължавай аз съм с теб.

Означава таз дума още: - Слава на Велес.


Е - значи ХЕЙ - ЕЙ - ЕТО го човека.

внимание обърнете-дайте  му.

Значи - Слава на човека.


"Вала" пък означава Велес.
Получава се: Слава на Велес.

 

Слава от тук се получава - и на всички,

Които с Велес заедно вървят.

Род значи, Сварог и другите славянски богове.

Евала човеко - ти си от нашата група.

Слава на животните Велесови.

 

Котката, кучето, бика, вълка, орела.

Слава на всичко Велесово!

 

Евала нека да правим на делата всички наши.

На Слънцето що деня ни дарява.

Да продължим да творим красота.

С делата основни - необходими.

В дома и домовете.

 

В делата на ръцете.

Да четем, гледаме и размишляваме.

Жените да любим.

Мъжете-другари наши - да крепим.

Да подкрепяме ги в делата техни.

 

Евала, Слава на Велес.

На Лесничея - слава.

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??