6.11.2015 г., 7:46 ч.

Еволюция на моята вяра 

  Поезия » Гражданска
355 0 1

Еволюция на моята вяра

 

Вярвах, дълбоко, искрено аз вярвах

на комунизма в светлите идеи.

Във братство, равенство и в бъдещето вярвах.

Уви! Оказаха се призрачни химери.

 

Тъй както стъпкаха неблагодарници

на Данко светлото, горящото сърце,

тъй стъпкаха ми алчните продажници

вярата, усмивката на моето лице.

 

Пак вярвам, но не в утопии и не в химери.

Не мога аз без светла вяра да живея.

Повярвах искрено в Христовите идеи

и с тази вяра искам да живея.

   

Във догмите на църквата не вярвам.

Аз Бог и Богородица в сърцето нося.

Пред тях неволни грешки изповядвам.

От тях за грешките си  прошка прося.

 

Във бъдещето вярвам. Отправям своя зов

към всички честни хора по земята.

Зова ви да опазим с вяра и любов

живота, бъдещето на децата.

 

След време те света ще управляват

със смелите си, чисти  и честни сърца.

Вярвам – с алчността,с войните ще се справят.

Нека опазим нашите златни деца.

© Мария Събева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Споделям твоята вяра, без нея сме изгубени.
    В новото поколение, в доброто, в разума и съвестта му.
    Поздрави за гражданската позиция!
Предложения
: ??:??