17.06.2011 г., 9:54 ч.

Европей & Европея 

  Поезия
865 0 2

Розата на щастието, Европея,
помежду ни восъчни тела на минувачи,
питай ме какво ли става в червенинената къща,
мраморни са купите с вода-мълчание
и който ги излива
върху пода, той не страда обещания,
очите – за разплод на вятъра
и устните кървят в потоци-думи,
тук-там съм, Европея, просто ме издишай,
котката те стряска от съня ми,
но аз не притежавам котка,
а въже.

P.S.
Прозорците са слепи:
със пожари, избуяли.

Европей

© Питър Хайнрих Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??