19.09.2020 г., 12:10 ч.

ф****а 

  Поезия
285 0 1

ентропия нула
черна дупка в паметта
събуждам се като молекула
и не знам в коя вселена кръжа

 

разтягам се на ляво и на дясно
спинът ми побърква се и той
дали щото затворен е на тясно
или пък иска и да е герой

 

разни долни кварки левитират
синтез опитва се да прекрои света
теорията около мене гравитира
и иска да докаже алхимичността

 

всичко на около е повредено
но хоп и случва се това
остатъчно сияние от лице вълшебно
ме изтръгва от мъгливината на нощта 

 

и изведнъж всичко се подрежда
котката на Шрьодингер дори оцеля
защото твоята струна вълшебна
рестартира ядрения атом на ума

 

© Всемнелюб Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??