15.11.2017 г., 7:54 ч.  

След дъжда 

  Поезия » Друга
2415 21 28

Накъде с този 
дъжд във косите
С това лято което крещи
И прелива от блузката скрито
В този ден, в този час, в този стих.

Нещо в теб страховито клокочи
Нещо всеки момент се мени
Чак разместваш тектонните плочи,
И се раждат след теб планини.

Твоят начин да бързаш нататък
В този миг се нарича летеж,
От безмълвния вик на съдбата
Към неясния още копнеж.

А зад ъгъла спори с капчука
Някак леко тревожно момче
Неразбрало как детството тука 
След секунда ще изтече.

Среща. Взрив. И ви губя следите
И отново светът става тих.
Но така остани – с дъжд в косите
В този ден, в този час,
В този стих.

© Бисер Бойчев Всички права запазени

Произведението е включено в:
  1446 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??