20.07.2017 г., 12:11 ч.

* * * 

  Поезия » Източни форми
700 0 1

43

Аз знам – не ме приемате, когато съм различен,

когато грубо вашите понятия отричам.

Но също знам, че би било огромна грешка

да се стремя на всички хора да приличам.

 

44

Толкова дълги години, Апостоле, тачим смъртта ти…

В траурни зими вятър свиреп все още бесилото клати.

Забравихме нашата българска и истински твоя Коледа!

Преди да възкръсне човек, Бог рождение трябва да прати.

 

45

Днес от себе си кой би се отрекъл,

за да е факел над чужда пътека?

Кой би загубил живота си с радост,

та да спечели достойнство Човека?

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??