25.05.2007 г., 8:05 ч.

Факли 

  Поезия
613 0 1
ФАКЛИ
А тази вечер думите не идват.
И болката се смесва с друго нещо.
Към залеза – в горящите одежди –
политат мислите като молитва.

За тях и себе си не съжалявам.
На образа в неоживели щрихи
контурите се сливат. Става тихо.
И здрачът безпощадно се сгъстява.

Обвити в лепкав зной, лицата жълти
 на призрачни прозорци трепкат в мрака.
Преди да са угаснали, разбирам –
душите са и факлите безсмъртни,
огрявали словата на папирус
и монумента от издялан камък

© Любен Стефанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??