30.10.2009 г., 19:53 ч.

Фалшив завършек 

  Поезия » Гражданска
734 0 0

Тръгнахме да търсим из тъмата

това, що много преди нас презряха.

Спънати, пред камъка се спряхме

и зинали мигом онемяхме.

 

Някои се разкрещяха, някои побегнаха.

Аз стоях сама с розата увехнала.

Тръгнахме да търсим рай, а намерих ад.

Боже, колко черен ще излезе тоя свят!

 

Преминахме през бури и урагани

и накрая стигнахме изподрани

до тоя край, до тоя опропастен ръб,

който се предполагаше да бъде връх.

© Илина Цонева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??