5.02.2019 г., 15:36 ч.

Фантастичен свят 

  Поезия » Гражданска
698 1 0

Ох, другарю, за друг свят съм родена... 
За свят без мъка и беди. 
За свят, в който да съм от обич озарена 
и сърцето мое вечно да тупти.

 

За свят без грижи и злоба човешка. 
За свят без страдание и клевети.
За свят, в който човекът не е пешка, 
а личност със самочувствие и мечти.

 

За свят далечен от хорската глупост. 
За свят, в който няма да пишем "Есе". 
Свят, в който няма да бъдеш купен
от политици, корпорации и от гласове.

 

За свят без гибел и пластмаса
пълен с океани от чисти води. 
За свят без тази велика "класа", 
която ти наричаш "Елит".

 

За този свят, другарю, бленувам. 
Не за друга държава. Ти да не си сляп? 
Кажи към коя извънземна раса да членувам, 
за да видя в този живот своя свят.

 

Кажи ми. Протегни се към небето. 
Посочи ми една звезда с живот. 
И гарантирам ти ще отлетя от това гето, 
със своя междузвезден кивот.

© Нора Флорова Всички права запазени

Размисли 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??