26.05.2009 г., 20:26 ч.

*** 

  Поезия
437 0 1

Мъждукат улиците пусти

на стария посърнал град.

Къде сте младост,

танци,

фусти?

Къде си, южен звездопад!

Къде сте, мои идеали? –

кръжи зелената пара.

Кръжи.

Шумът ù нежно  гали

слуха на нашите деца.

Отлитат те, а ти опитваш

да върнеш времето назад.

Но с кой?

От ден на ден притихва

край теб пустеещият град.

© Иван Миланов Шопов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Невероятна песен! Тъжна, но завлядяваща!
Предложения
: ??:??