16.08.2007 г., 14:52 ч.

* * * 

  Поезия
461 0 4

Какво си ти - човешка плът и име?
Какво си ти - недонаписан стих?
Какво си ти за мене - слънчице през зима?
Или си вино, от което никога не пих?

Какво си ти - душата ми те пита?
Кажи във отговор поне едничко "Да"!
Стихът към теб, като послание полита,
във отговор кажи поне "Ела"!

Какво си ти - дъждът или дъгата?
Какво си - слънцето или луната?
Какво си ти - денят или нощта?
Или си съкровената мечта?

Какво си ти - на розата бодлите?
А може би на розата цветът?
Какво си - питам аз с очите,
с които гледам към светът...

Какво си - птица над морето?
И пееш ли на славей песента?
Какво си ти - мъжът или детето?
Кого да виждам в твойта красота?

Какво си ти - човешка плът и име?
Какво си? В спомените се върни!
Какво си ти? Мечтаната награда?
Или си просто цел, отговори!!

© Илияна Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??