31.07.2007 г., 11:00 ч.

ФЕЕРИЯ - НАТЮРМОРТ 

  Поезия
483 0 2
ФЕЕРИЯ - НАТЮРМОРТ

Китара, свещи, мирис на смола.
Камина с весел огън, стихове.
Часовник стар и струпани дърва.
Легло със ракла и проядено въже.
Китарата засвирва своята мечта.
Опъва струни, леят се акорди.
Тактува със въздушни пръсти по грифа
и композира музика с любовни станси.
А свещите изпиват пълни чаши с пламък.
Плачат във поставки от Карар.
За да възкръснат от запаления замък,
тъй както своята любима птица Жар.
Сърцето на камината гори.
Дървета пеят в своя весел огън.
Раклата, опряна до леглото, спи.
Внезапно старият часовник свирна с рога
и времето с въжето удуши.

© Венцислав Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??